23 de novembre del 2009

Pessebre de Caputxins

Avui al veure posts de Caputxins m'he enrecordat del pessebre que vaig visitar a Jerez de la Frontera, aquest any, que fan al monestir dels caputxins (si la memoria no em falla crec que són caputxins), i una de les gràcies d'aquest pessebre é que les figures són d'estil napolità, que van comprar el fang (masn, peus, caps) a Nàpols i els vestits els van fer els frares, així com hi ha ple de figures adorant que són frares caputxins, la veritat és que és molt curiós i no està gens malament.

2 comentaris:

Galderich ha dit...

Carles,
Fantàstica imatge aquesta amb els adorants eclesiàstics! Haig de reconèixer que mai n'havia vist de figures vestides així!

Anònim ha dit...

Hola.
Efectivamente, este Nacimiento estaba en el Convento de Capuchinos en Jerez y fue realizado por Antonio Mata, veterano belenista.
Como dice Carles, las figuras en su mayoría fueron adquiridas en Nápoles, aunque concretamente las que aparecen en la foto y otras más son obra de un artesano de Jerez, del que sólo recuerdo ahora mismo su nombre (Juan Antonio). Sí que fueron todas vestidas en el convento.

Saludos cordiales.

Enrique Fdez.Quevedo
Jerez