1 de novembre del 2009

El Padre Capuchino Marian Oliveras



Como pequeña contribución personal al tema de los Capuchinos y el Pessebre, os cuelgo dos fotos del archivo de Josep Traité, la primera (la superior) de la Trobada de Pessebristas en Barcelona en 1971. En ambas salen Traité y el padre Marian Oliveras, hermano de los que entonces regentaban "El Arte Cristiano" y gran preservador del pesebrismo en Olot, dentro de la tradición capuchina. El otro personaje de la primera foto es Valls Quer, el conocido pesebrista.

4 comentaris:

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

Ep! La fotografia superior està feta davant la façana de la basílica de Santa Maria de Mataró.

Hernán ha dit...

Magnífic lloc! Vaig visitar-ho amb en Pere de Paco, encara que jo diria que ara l'aspecte de la plaça es diferent. La veritat es que he transcrit el que posa al revers de la foto... sembla que no gaire encertat... o a lo millor als d'Olot totes les ciutats de la província de Barcelona els hi semblen iguals ;)

Hernán ha dit...

Ah, i la pregunta, Albert, coneixes a aquest caputxí, tb pessebrista ilustre?

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

La veritat és que el meu coneixement de caputxins pessebristes es quedava amb el P. Basili de Rubí, el P. Andreu de Palma de Mallorca i el P. Josep M. de Vera... o sia que el llibret que acabem de publicar m'ha anat molt bé per ampliar el meu coneixement en aquest camp.

Cal puntualitzar, però, que el llibret ni és ni pretén ser un recull exhaustiu. Hi faltarien, per posar només un exemple, diversos frares que han promogut el pessebre com ara Marià d'Olot, Ermengol de Sarrià o Roderic de Manresa. Repeteixo: no és un treball exhaustiu, sinó la divulgació d'uns textos i il•lustracions seleccionades de la tradició caputxina pessebrística.