4 d’agost del 2009

Emotiu comiat a fra Gilbert


-->
L'església del Monestir de Santa Maria de Solius va quedar petita el passat dia 3 d'agost per acomiadar al monjo i pessebrista Gilbert Galceran. La comunitat de germans, la família, els amics del monestir, el conseller Nadal i una bona representació dels pessebristes de Catalunya van viure una senzilla i emotiva missa exequial, presidida pel prior del Monestir, el Pare Enric Benito.
Durant l'homilia el prior va destacar tan la vessant pessebrística com humana i religiosa del germà Gilbert. "Els pessebres del germà Gilbert traspuen senzillesa, tendresa, paciència...traspuen en definitiva l'ora et labora" tot de qualitats que també identifiquen el seu autor. El Pare Enric va citar les paraules del
-->bisbe Camprodon en el pòrtic del llibre “Els diorames del Monestir de Solius” on diu que en el germà Gilbert el monjo i la bellesa s'han trobat en el silenci de la pregària i n'ha sortit el pessebre com la plasmació d'una experiència habitual en ell. També va donar gràcies al germà Gilbert per haver estat un bon monjo i per tot el que havia aportat a la comunitat.
La cerimònia va tenir un moment especialment emotiu quan durant l'ofertori l'organista va interpretar nadales populars.
Acabada la missa exequial vam acompanyar el fèretre al darrera del monestir on va ser enterrat directament a terra, juntament amb unes fotografies dels seus pessebres.

1 comentari:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Us agraeixo molt aquesta crònica.

Un oncleu meu pessebrista que es deia Josep Ferrés era també un admirador de fra Gilbert.

I com que no vaig poder anar a la cerimònia d'enterrament, em queda almenys el consol d'haver pogut llegir aquesta crònica.