6 de gener del 2009

100 Presepi, al mig de Roma


Aquests dies a Roma, a la Piazza del Popolo, s'ha pogut veure una exposició que des de l'any 1976 la RIVISTA delle NAZIONE organitza amb el títol de "100 Presepi"(enguany n'hi havia més de 200, però). Un amic que hi va anar m'ha dit que era espectacular. El que més m'ha captat l'atenció és que es tracta d'una exposició oberta, on qui vulgui -prèvia inscripció- hi pot participar amb el pessebre que vulgui. Així el resultat és d'una varietat d'estils, de materials i de formes espectacular.

Els organitzadors ofereixen també un taller per a infants titulat "El pessebre com un joc" en el que es convida a nens i nenes a fer una figura de pessebre.

Aquesta iniciativa es va iniciar fa 32 anys amb la intenció de promocionar el pessebre davant d'altres formes d'expressar el Nadal, i la realitat és que és una de les exposicions estrella del Nadal a Roma ja que la sala està ubicada al bell mig de la ciutat. No es tracta només de pessebres artístics o de diorames molt detallistes, en aquesta exposició hi té cabuda el pessebrisme en un sentit molt ample, i això és el que dóna valor a l'exposició.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.