31 de desembre del 2008

Mostra de pessebres d'Olot

Olot és probablement l'únic lloc del món on pots veure pel carrer dos nens negres de famílies nouvingudes parlant normalment en català entre ells. També és l'únic o un dels únics llocs del món on es permeten l'atreviment d'explorar nous llenguatges per al pessebre.

La Mostra de pessebres d'enguany, la veritat, l'he trobat fluixa, més fluixa que la darrera que vaig visitar fa dos anys. Amb tot, a Olot sempre s'hi poden veure propostes interessants ja que es donen permís per experimentar i per expressar-se mitjançant el pessebre. El pessebre típicament olotí sempre m'havia agradat per això, per que era l'expressió pròpia d'una terra. Aquest any a l'exposició de l'Associació ja no he trobat tant aquesta peculiaritat olotina. Amb tot, hi havia algun pessebre, com el de la foto que visualment era interessant. També valia la pena l'exposició de figuristes que aporten noves cares al món de la imatgeria pessebrista.

Voldria destacar algunes coses interessants, com el concurs de projectes de l'Escola d'Art. La que ha guanyat, juga amb la figura d'una ovella, que tot i descontextualitzada del pessebre, ens ajuda a reflexionar sobre el Nadal i la crisi econòmica. D'altres projectes exposats també valien molt la pena com a proposta innovadora.








Finalment, cal fer esment del pessebre de la capella de sant Ferriol, obra del nostre President. Un pessebre de factura força clàssica amb algunes incorporacions escenogràfiques ben aconseguides que junt amb la música ajudaven a endinsar-se dintre de l'ambient encisador del paisatge nevat.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.