30 de desembre del 2008

Actualitzant el pessebre, a les Avellanes

Al Monestir de les Avellanes es pot contemplar un pessebre que combina elements contemporanis amb d'altres de clàssics. Llegiu al seu bloc la simbologia que el Germà Máximo ha utilitzat per al pessebre d'enguany. Un nou exemple de com es pot actualitzar la construcció del pessebre, procurant que el pessebre parli del nostre món.

El pessebre amb llenguatge contemporani és una de les línies que podem explorar com a pessebristes. Ben segur que no es tracta de substituir de cop el pessebre tradicional que tan arrelat està a la nostra cultura, però si que crec que es poden explorar nous llenguatges, nous estils. El resultat ens agradarà més o menys (de fet a mi hi ha pessebres clàssics que m'agraden més i d'altres que m'agraden ben poc, també) però el que em sembla interessant és obrir-se una mica, i no condemnar aquestes noves formes d'interpretar el pessebre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
B. M. ha dit...

Benvolguts,

Moltes gràcies per l'entrada dedicada al nostre pessebre!. De fet, el germà Máximo ha estat bastant transgressor en el pessebre del claustre, aspecte que ha generat opinions ben diverses!, però que en definitiva han fet parlar del pessebre i de les nostres tradicions. Heu de tenir en compte però que el mateix germà Máximo instal·la altres pessebres al Monestir. Són el naixement (a la sala capitular), amb figures clàssiques; i el betlem de l'església, on aquest any s'ha passat mesos construint un conjunt de cases i figures imitant el Betlem on va nèixer Jesús. (en la segona foto de l'entrada del bloc el podeu veure construïnt una d'aquestes cases).

Endanvant amb les nostres tradicions!