7 de novembre del 2008

Fer-se presents en el món

Ja fa temps que mantenim un bon contacte amb els companys colombians del Taller del pesebre de Antioquia a la ciutat de Medellín. L'altre dia en una conversa telefònica amb l'Ober Calderón, em comentava que ells han d'anar a fer les exposicions als llocs on hi ha la gent, per que a la gent li costa desplaçar-se per veure una exposició de pessebres.


Em va fer pensar en l'exposició Biennal que vam organitzar al Museu del Barça quan el Grup de Castellar ocupàvem la presidència de la Federació, i també en l'exposició de fotografies de pessebres que El Bou i la Mula vam organitzar en una de les sales d'espera més concorregudes de l'Hospital de Bellvitge.



A partir d'aquestes experiències m'haureu sentit a dir diverses vegades que aquesta podria ser una línia de futur (o de present) per al pessebrisme. De fet ja hi ha associacions que posen pessebres en aparadors o en centres comercials... Portar exposicions de pessebres fora dels locals de les associacions ben segur que ajudaria molt a difondre aquesta activitat. La Federació Catalana crec que hauria de liderar aquesta línia de treball.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amigo Enric,

ante todo, felicitaciones por tu conferencia en la Associació, que fue interesante, amena y muy constructiva. Eres un gran orador, repleto de recursos que captan la atención del público.

Sobre el tema que comentas, y como información para el resto de los lectores de esta página, comunico que en el centro Artasania Catalunya, en Banys Nous, 11, de Barcelona, el día 20 de noviembre a las 19,30 horas se inaugura la exposición "Fent camí per la molsa (Les figures del pessebre popular)" que durará hasta el 25 de enero del año que viene y que tendrá dos conferencia interesantes, el 16 de diciembre a las 6 de la tarde una sobre el caganer (no sé si iré XD) y el 15 de enero, a la misma hora, una mesa redonda con figuraires populares como los Bertran, la familia Aurora, etc.

Hay una actividad paralela, en el sentido que dices de la popularización del pesebre, que propone presentar fotografías del pesebre casero para colgarlas en un mural que irá en el escaparate, me parece muy divertido.

Espero veros por allí, yo no pienso faltar, tanto a la inauguración como a la taula rodona.

Saludos

Hernán El Drake

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

Hernán,

Tens alguna referència més concreta de l'exposició que s'inaugura el dia 20 de novembre? Ho he intentat buscar per internet i no he sabut trobar res. Gràcies.

Anònim ha dit...

Amic Albert,

siento el retraso en contestarte, pero durante unos días no se me abría el diálogo de respuesta. Sin casi tiempo de llegar, te informo que la inauguración será mañana 20 a las 19,30 h. en Banys Nous, 11.

Un saludo,

Hernán