23 de novembre del 2007

Le 50ème Salon International des Santonniers


A El Bou i la Mula fa anys que vam descobrir el Salon International des Santonniers que cada Nadal se celebra a Arles sur Rhône, a la Provença. Es tracta d'una molt interessant mostra de la vitalitat pessebrista d'aquella regió francesa. No només hi exposen les seves obres (creades expressament per al Salon) els principals santonniers (creadors de santons, les figures de pessebre provençals), sinó que a més a més l'exposició se sol completar amb figures i pessebres fets per aficionats locals, una retrospectiva dedicada un santonnier determinat, i mostres de pessebres i figures dels llocs més diversos del món.

Aquest Salon forma part del Nadal d'Arles i ens mostra com la tradició del pessebre està plenament arrelada a la Provença i és un reflex de com el pessebre és una part indispensable de la identitat cultural provençal.

El Salon l'organitza l'Association du Salon des Santonniers d'Arles sur Rhône, que enguany celebra el seu 50 aniversari. L'ànima de l'entitat és el nostre bon amic Philippe Brochier, activista cultural d'Arles. En aquesta ocasió, a més d'ocupar el claustre de Sant Trophime (una joia de l'art romànic, el marc habitual del Salon), la mostra d'Arles també ocupa la capella de Santa Anna i l'església dels Trinitaris.

La mostra es pot visitar del 22 de novembre al 13 de gener. Més informació a http://www.salondessantonniers.com/